Suncatcher’s Premium Pride

Stamboom    Showuitslagen    foto’s    vorige

 
 

Tender is geboren uit het laatste nestje van Topanga. Haar vader is Int. Ch. Lauvstuas Is Caac to Copper and Brass. Ze was een actieve dame, gek op apporteren en een echte waterrat. Als er maar een gelegenheid was om te zwemmen, dan deed ze dat. Maar ook een avondje luieren vond ze niet te versmaden. Haar hoofd had veel expressie. Ze leek in aanvang wat ranker gebouwd dan haar moeder, maar naarmate ze ouder is geworden, is ze toch een krachtig gebouwde teef geworden. Ze was wel erg atletisch. Ze sprong liever ergens overheen, dan dat ze er omheen liep. Verder was ze een kundige zwemmer. Ze was daarmee hier de snelste, maar het lijkt erop dat haar dochter, Pebbles, nog een fractie sneller kan zwemmen.


Met Tender heb ik 3 cursussen gehoorzaamheid gedaan. In 2006 zijn we gestart met behendigheid en hebben daarin een aantal cursussen gevolgd.


Tender heeft 3 nesten gehad. In september 2005 is haar eerste nest geboren. De vader daarvan is Tollarbos Adle Henne Perechtinger. Haar tweede nest (geboren in januari 2007) was met Shaggy Toller’s Zilver Zimba uit Denemarken. Daarvan hebben we een dochter, Pebbles, aangehouden. Ze kunnen erg goed met elkaar opschieten en zijn echte kameraadjes. In juli 2008 heeft Tender haar derde en laatste nest gehad met Hedera’s for Alliance.


Begin 2013 begon Tender slechter te lopen. Nadat we röntgenfoto’s hadden laten maken, bleek ze beginnende spondylose te hebben. Na een aantal behandelingen van een osteopaat, ging het weer een stuk beter met haar. Ze liep eigenlijk weer vrijwel normaal. Ze had door deze behandelingen gelukkig geen pijnstillende medicatie meer nodig. Echt geweldig wat een osteopaat kan bereiken.

Helaas hebben we op 1 juni 2014 afscheid van Tender moeten nemen. Er was kort daarvoor lymfeklierkanker bij haar geconstateerd. Ze is 11 jaar en 9 maanden oud geworden. Voor mijn gevoel veel te jong voor deze actieve en levenslustige dame.

naam

Suncatcher’s Premium Pride


Vader

Int. Ch. Lauvstuas is Caac to Copper and Brass


Moeder

Oona Topanga under the red sky


Geboren

9 september 2002 - 1 juni 2014


NHSB 2.434.240


hoogte 47 cm


Gezondheidsuitslagen

HD-B (Norberg 35/botafwijking 1)

Ogen vrij

DNA-test PRA-prcd A (vrij)

DNA-test CEA/CH B (drager)


Showresultaten

1x CAC, 1x CACIB


Tender