Suncatcher’s Naughty By nature

Stamboom    Showuitslagen    foto’s    vorige

 
 

Pebbles is geboren uit het  2e nest van Tender. Haar vader is DKCH NUCH Shaggy Toller's Zilver Zimba. Ze was een lieve, vrolijke dame, erg aanhankelijk en was graag bij ons in de buurt. Ze had een heel fijn karakter en was zeer alert. Ze was een mooi compact gebouwde hond. Ze had mooie witte voetjes en een mooie rode kleur.


Na de puppytraining en de cursus 'Gehoorzame hond'  zijn we in het voorjaar van 2008 begonnen met een cursus jachttraining. Op zich ging dit heel erg goed, maar het enige probleem is, dat ze niet gek was op het apporteren van wild. Dummies apporteren ging wel prima.

Voorjaar 2010 zijn we gestart met een cursus behendigheid. Dit ging heel goed en ze heeft het goed naar haar zin gehad. Ze was een vlotte leerling en was mooi snel. Ze heeft alle 3 diploma’s behaald, die er bij de kynologenclub waar we trainen (NKC) te behalen zijn: A-diploma, B-diploma en 2-maal het C-diploma.

Toen ze 8 jaar oud was, heb ik nog een seizoen Hoopers met haar getraind. Geweldig leuk om te doen.


Pebbles was, zoals veel Tollers, gek op zwemmen. Apporteren uit water vond ze geweldig leuk om te doen. Ze kon ook behoorlijk snel zwemmen.


Op shows heeft Pebbles het prima gedaan. Op de IJsselshow in Zwolle stond ze voor de laatste keer in de puppyklasse. Daar werd ze beste pup van het ras en in de erering werd ze 2e beste pup van de show. Ze heeft echter wel wat tijd nodig gehad om volwassen te worden, maar later is ze een mooi meisje geworden. Ze heeft 6 titels behaald: Rheinlandsieger 2009, Duits Kampioen (VDH en DRC) en VDH-Europasieger 2010. Op de Kampioenschapsclubmatch 2009 van de Tollerclub werd ze reserve beste teef. Op de Euro Dog Show in Leeuwarden (2011) werd ze FCI Centenary European Dog Show Winner en in 2012 is ze definitief Nederlands Kampioen geworden.


Pebbles heeft 3 nesten gehad. Haar eerste nest pups is geboren op 23 oktober 2009. De vader is Tollwest Tollchester Turn M’on. Ze heeft 4 pups gekregen, 3 reuen en 1 teefje. Pebbles heeft haar pups uitstekend verzorgd en bleek een goede moeder te zijn. Haar 2e nest is 27 februari 2011 geboren, 8 pups. De vader is Rhineferry’s Little River Duck NiC. Van dit nest hebben we een dochter, Doreen, gehouden. Op 8 november 2012 heeft ze haar 3e en laatste nest gekregen. 6 pups deze keer, waarvan 2 reuen en 4 teven. De vader is Tollwest Dances with Waves.


In de nacht van 9 op 10 mei is Pebbles op 9-jarige leeftijd overleden. Ze had de laatste tijd wat minder energie, een beetje een vage klacht. Toen ze ook haar eten liet staan, is er gelijk een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Daar bleek dat haar milt vergroot was en dat ze te weinig rode bloedcellen had. Haar lichaam brak ze ergens af. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben, dus verder onderzoek was nodig. Haar toestand leek echter wel stabiel. Op de dag dat er verder onderzoek gedaan zou worden, is ze in haar slaap overleden. Een hele trieste gebeurtenis. Een groot gemis voor ons. We kunnen terugkijken op vele mooie jaren met haar.

naam

Suncatcher’s Naughty by Nature


Vader

DKCH NUCH Shaggy Toller’s Zilver Zimba


Moeder

Suncatcher’s Premium Pride


Geboren

14 januari 2007 - 10 mei 2016


NHSB 2.640.353


hoogte 45 cm


Gezondheidsuitslagen

HD-A (Norberg 40/botafwijking 0)

ED-vrij (0/0)

Ogen vrij (m.u.v. 1 haar distichiasis)

DNA-test PRA-prcd B (drager)

DNA-test CEA/CH A (vrij)

___________________________________

Dilute-test: D/d (drager van buff-kleur)


Showresultaten

NL: 1x CAC, 3x res. CAC

D: 7x Anw Dt. Ch. VDH

4x CAC-DRC, 1x res. Anw. Dt. Ch. VDH, 1x res. CAC-DRC, 2x CAC- neutral, 2x res. CAC-neutral

2x CACIB, 1x res. CACIB,

2.BPIS


Titels

Duits Kampioen (VDH)

Duits Kampioen (DRC)

Rheinlandsieger ’09

VDH-Europasieger 2010

European Winner 2011

Nederlands Kampioen
Pebbles