Nieuws

 

2 maart 2019

Vandaag opnieuw naar Groningen, maar nu voor de BeNeLux Winner. Doreen kreeg een 1e plaats met Uitmuntend in de veteranenklasse en werd tevens Beste Veteraan van het ras. Daarom mocht ze naar de erering. Daar behaalden we de 1e plaats. Ze was daarmee de Beste Veteraan van de dag. Een geweldige ervaring! Keurverslag toegevoegd.

 


1 maart 2019

Vandaag ben ik naar de Martinidogshow in Groningen geweest met Doreen. Ze stond voor het eerst in de veteranenklasse. Het was een tijdje geleden dat we samen in de showring hebben gestaan, maar ze deed het geweldig goed. Ze kreeg een 1e plaats met Uitmuntend in de veteranenklasse en werd ook nog Beste Teef. Ze werd ook Beste Veteraan van het ras. Keurverslag toegevoegd.

   

Beste reu (BOB) en Beste teef (BOS)                                    McKai en Doreen


19 augustus 2018

Delsin (uit ons laatste nest) heeft in Meedhuizen zijn eerste A-diploma gehaald bij de Federatie Hondensport Nederland (FHN). Met een mooie cijferlijst en een 3e plaats. Carla en Willem, gefeliciteerd!


2 oktober 2017

De pups van Doreen en Jasper zijn inmiddels 8 weken oud. Lobke en Delsin zijn vertrokken naar hun nieuwe huis. Lootah is bij ons gebleven.


23 september 2017

Vandaag ontvingen we het verdrietige bericht dat Senna is ingeslapen. Senna is van ons 2e nest (Tender x Ösmo). We wensen Ton en Carla van den Bosch veel sterkte met dit verlies.


26 augustus 2017

Gisteren een paar foto’s gemaakt van de pups. Deze zijn toegevoegd aan het fotoalbum.

Het gaat erg goed met de pups. Ze zijn goed gegroeid. De reu is de 2 kg al gepasseerd en de beide teefjes zitten er nog net onder. Ze zijn mooi actief, tenminste als ze wakker zijn.


10 augsustus 2017

Maandagochtend 7 augustus zijn de pups van Doreen en Jasper geboren. Er zijn 3 pups geboren, 1 reu en 2 teven.

Zie voor meer info nest 10.


20 juli 2017

Vandaag ben ik met Chloë bij oogspecialist Roswitha van de Sandt geweest voor het ECVO-onderzoek. Ze is vrij van oogafwijkingen. Enige tijd geleden hebben we ook de uitslagen van de DNA-testen voor PRA en CEA gekregen. Ze is drager voor PRA en vrij van CEA. We wachten nu nog op de DNA-uitslagen van JADD en DE.


5 juni 2017

Vandaag zijn we naar België gereden voor de dekking van Doreen door Jasper. Dit verliep zeer vlotjes. Nu is het eerst afwachten of de dekking ook resulteert in een nestje pups. Zie voor meer info nest 10.

   


30 oktober 2016

Vandaag op de clubmatch van de Noorder Kynologen Club in de Martinihal in Groningen behaalde Chloë een 1e plaats in de jeugdklasse en Doreen een 1e plaats in de open klasse. Doreen werd Beste van het Ras en daarna nog 3e in de Rasgroep.


15 april 2016

Deze week kregen we helaas tweemaal een bericht vanwege het overlijden van een door ons gefokte hond.

Zondag 10 april is Scotty (Suncatcher’s Now or Never) overleden door een gezwel aan zijn milt. Scotty kwam uit ons 3e nest (Tender en Skipper). Hij is ruim 9 jaar oud geworden.

Donderdag is Sivar (Suncatcher’s Stand and Deliver) overleden aan de gevolgen van tumoren bij zijn maag en in zijn lymfeknopen. Sivar kwam uit ons 2e nest (Tender en Ösmo). Hij is 10,5 jaar oud geworden.

Wij wensen de familie Bosch en de familie Pelgrim beide veel sterkte toe.

   

Collage van Sivar


2 november 2015

Recent zijn 2 door ons gefokte reuen beschikbaar gekomen als dekreu. Eigen pagina voor Dixon en voor Mister Socks aangemaakt.


18 oktober 2015

Vanmorgen hebben we een fijne wandeling gemaakt in het Noordlaarderbos met onze 3 dames en met Senna (Suncatcher’s Something Special). Senna is een dochter van Tender en Ösmo (ons 2e nest). Ze is inmiddels 10 jaar oud en nog een mooie en fitte dame. Ton en Carla waren afgelopen week in de buurt op vakantie. Een mooie gelegenheid om eens af te spreken en elkaar weer te zien. De 4 dames hebben zich uitstekend vermaakt en wij ook.

Een aantal foto’s van Senna toegevoegd aan het album van nest 2.

   


4 oktober 2015

Dit weekend meegedaan aan de dubbelshow in Zwolle. Pebbles zaterdag (IJsselshow) en zondag (Hanzeshow) in de veteranenklas en Chloë op de zondag in de jongste puppyklas. Allebei hebben ze mooi geshowd en hebben zich uitstekend gedragen. We hebben mooie resultaten behaald. Showresultaten toegevoegd van Pebbles en Chloë.


Resultaten IJsselshow:

Pebbles - 1 Uitmuntend en Beste Veteraan v/h Ras


Resultaten Hanzeshow:

Pebbles - 1 Uitmuntend, reserve-CAC en Beste Veteraan v/h Ras

Chloë - 1 Veelbelovend en Beste Jongste Pup v/h Ras

   


13 september 2015

Vandaag was de Kampioenschapsclubmatch (KCM) van de Nederlandse Tollerclub. Alle 3 onze honden deden mee.

Chloë was als eerste aan de beurt in de babyklasse. Dit jaar een grote klasse met 12 baby-teefjes. Ze showde ontzettend goed en behaalde een 2e plaats met Veelbelovend.

Pebbles stond in de veteranenklasse. Ook zij liet zich mooi voorbrengen. Ze behaalde ook een 2e plaats met de kwalificatie Zeer Goed. De keurmeester vond dat ze een zwaar ontwikkeld lichaam had. Erg jammer als keurmeesters niet door een mooie, volle vacht heen kunnen kijken. Want zwaar gebouwd is ze absoluut niet.

Doreen deed mee in de kampioensklasse. Zij behaalde wel een Uitmuntend en eindigde op de 4e plaats.

Mister Socks, een nakomeling van Pebbles en tevens broer van Doreen, deed mee in de openklasse. Hij behaalde een Uitmuntend, maar geen plaatsing.

Al met al was het een leuke en gezellige dag. En het weer was ons gunstig gezind met veel zonneschijn.

Resultaten van Chloë, Pebbles en Doreen bijgewerkt en foto’s toegevoegd in het showalbum.


9 september 2015

Vandaag kregen we een leuk berichtje van Els over Chester. Hij vierde vandaag zijn 13e verjaardag. Hij is gelukkig nog gezond en actief. Chester komt uit ons 1e nest van Topanga en Copper.17 augustus 2015

Gisteren deden we met Pebbles, Doreen en Chloë mee aan de Kynospirit Clubshow in Sebaldeburen. Bij Kynospirit volg ik de ringtraining. Deze clubshow is net even anders. Tijdens het showen werd niet alleen het exterieur van de hond beoordeeld, maar ook de de kwaliteiten van de handler werden beoordeeld. Voor zowel exterieur als handling kon 30 punten worden behaald. Chloë stond in de babyklasse en met haar behaalde ik 56 punten totaal. Met Pebbles behaalde ik 54 punten in de veteranenklasse. Doreen stond in de kampioensklasse, totaal 58 punten. Doreen werd tevens Beste van het Ras en in rasgroep 8 behaalden we de 2e plaats. Ook werd op deze clubshow een Beste Handler gekozen. Daarmee eindigde ik bij de laatste 6. We hebben een leuke en leerzame dag gehad, ook al heeft het weer niet zo meegewerkt, ‘s middags begon het helaas te regenen. De keurverslagen van het exterieur en van de handling zijn toegevoegd aan de pagina’s met showresultaten van Chloë, Doreen en Pebbles.


17 juni 2015

Chloë is inmiddels ruim 6 weken oud. Het gaat heel goed met haar. Gisteren is de chipper van de Raad van Beheer langs geweest voor het inbrengen van de chip en de DNA-afname. Haar stamboomnaam is nu officieel: Suncatcher’s Limited Edition. Tijd dus voor een eigen pagina op de website.

   


13 mei 2015

Chloë is vandaag alweer 10 dagen oud. Ze groeit voorspoedig. Ze was vanmorgen al 3x zo zwaar als haar geboortegewicht: 990 gram. Ze doet al pogingen om te gaan lopen en ik vermoed dat het niet zo lang meer duurt, voordat ze het kan. Haar oogjes beginnen langzaam open te gaan. Gisteren een paar foto’s van haar gemaakt, deze zijn toegevoegd aan het album van nest 9.


9 mei 2015

Vandaag een filmpje gemaakt van Chloë. Deze is te vinden via de volgende link: Doreen x Wallace, Chloë, part 1.


6 mei 2015

Maandag 4 mei is Doreen bevallen van 1 teefje. Het is dus een “nestje” met 1 pup geworden. Ze had een normaal geboortegewicht van 320 gram en was levendig vanaf de start. Ze groeit goed en Doreen verzorgt haar prima. Dit teefje blijft bij ons wonen. We hebben haar Chloë genoemd.

   


3 maart 2015

We zijn vandaag teruggekomen van onze trip naar Denemarken. Doreen is afgelopen zaterdag en maandag gedekt door Wallace. Nu maar duimen voor een mooi nestje pups.

Nieuwe foto’s toegevoegd aan het album voor Nest 9.

   
      Doreen en Wallace                                                                Wallace


11 januari 2015

De reu voor het tweede nest van Doreen wordt de Deense ‘Redforesthunter Wallace’. Zijn roepnaam is Wallace. We verwachten dat Doreen deze maand of in februari loops wordt. We hopen dus in het voorjaar een nestje pups te verwelkomen. Voor verdere informatie kijk op de pagina van planning nest 9.


10 januari 2015

Dixon (zoon uit het eerst nest van Doreen) kreeg vandaag op de show in Parijs een 1e plaats met Uitmuntend in de jeugdklasse. Tevens was hij Beste Jeugdhond.26 oktober 2014

We ontvingen het verdrietige bericht dat Joep vorige week zondag rustig is ingeslapen. Hij was die dag ineens doodziek, uit een echo bleek dat een tumor in de milt was gesprongen. Er was voor die tijd niets aan Joep te merken, dat er iets met hem aan de hand was. Dit kwam totaal onverwacht. Joep is geboren uit ons derde nest (Tender en Skipper), tevens broer van Pebbles. Voluit heette Joep: Suncatcher’s No-Nonsense. Hij is maar 7 jaar en 9 maanden geworden. We wensen Ton en Carla heel veel sterkte met het verlies van hun Joep. En we bedanken hen voor het liefdevolle thuis, dat Joep bij hen heeft gehad.

   


5 oktober 2014

Dit weekend was voor ons een show-weekend. Gisteren de IJsselshow en vandaag de Hanzeshow in Zwolle gelopen met Doreen. Gisteren behaalde Doreen een 1ste plaats met Uitmuntend in de kampioensklas. Vandaag opnieuw een 1ste plaats met Uitmuntend in de kampioensklas en daarna werd ze Beste van het Ras. Hiermee heeft ze haar laatste CAC verdiend voor Nederlands Kampioen. De keurmeester was weg van haar, zei ze. Trots! Keurverslagen toegevoegd. Filmpje van de keuring op de IJsselshow en de Hanzeshow.

In de open klas reuen deed vandaag ook nog een zoon van Kay-lo mee, dus kleinzoon van Tender: Jort Aylo van Obergums Hand (Bikkel). Hij behaalde een 1ste plaats met Uitmuntend plus het reserve CACIB. Erg leuk om een kleinzoon van Tender te zien in de showring.


15 september 2014

Gisteren hebben we een leuke en gezellige dag gehad op de Kampioenschapsclubmatch van de Tollerclub in Woerden. Ik wist dat er een nakomeling van Pebbles en van Doreen ingeschreven was, maar op de show bleek dat er nog een nakomeling van elk aan de show meedeed. Een aangename verrassing dus. Bijzonder leuk om ze weer te zien en ook nog eens heel mooie resultaten behaald.


Nakomelingen van Doreen in de puppyklas:

Suncatcher's Jack in a Box (Dex) kreeg een Veelbelovend

Suncatcher's Jelly Bean (Sam) kreeg een Belovend


Nakomelingen van Pebbles:

Suncatcher's Throw the Dice (Pippa) kreeg een 4e plaats met ZG in de jongehondenklas

Suncatcher's Hot Pursuit (Mr. Socks) werd 1ste in de open klasse met een Uitmuntend. Aan de openklas deden 25 reuen mee. Een geweldige prestatie!


Doreen deed mee in de kampioensklasse, waar ze een 1ste plaats behaalde met Uitmuntend. In de eindkeuring werd ze Reserve Beste Teef.

Met Dex, Mr. Socks, Pippa en Doreen deden we nog mee aan de fokkerijklas, daar werden we 4e.

Foto’s toegevoegd aan album Shows. En keurverslag van Doreen toegevoegd.


31 augustus 2014

Gisteren hebben we met Doreen deelgenomen aan de show in Lich, Duitsland. Het was een show van de Duitse Retriever Club. Doreen stond in de kampioensklasse en kreeg een eerste plaats met Uitmuntend. Daarna werd ze Beste van het Ras. In de erering kozen de 4 keurmeester gezamenlijk de Golden Retriever als Best in Show. Maar één van de keurmeesters vertelde mij, dat het “very close” was. Een andere keurmeester zei over Doreen: “She moves like a dream!” Een heel mooi compliment. Keurverslag toegevoegd.

   


18 augustus 2014

We ontvingen het verdrietige bericht dat Luna vandaag ingeslapen is. Luna is geboren uit ons eerste nest van Topanga en Copper en ze was het zusje van Tender. Voluit heette ze: Suncatcher’s Love of a She-Devil. Ze is bijna 12 jaar geworden. We wensen Ron, Karin en hun 2 dochters heel veel sterkte met het verlies van Luna.13 juli 2014

Vandaag heeft Doreen meegedaan aan een show van de Duitse Retriever Club. Dit was in Stuhr, vlakbij Bremen. Doreen heeft het erg goed gedaan. Ze stond voor de eerste keer in de kampioensklasse en behaalde een eerste plaats met Uitmuntend. Daarna werd ze Beste van het Ras en bij de Best in Show keuring werd ze 4e. Keurverslag toegevoegd. We hebben een filmpje gemaakt, deze is te vinden via de volgend link: DRC-show Stuhr 2014.


1 juni 2014

Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van Tender. Ruim een week geleden was bij haar lymfeklierkanker geconstateerd. Hiermee vielen een aantal dingen op z’n plaats. Begin februari was bij haar een ontsteking in de kleine hersenen gediagnostiseerd (d.m.v. een MRI-scan). Hierdoor was haar motoriek verminderd (ataxie). Dit werd met behandeling wel weer een stuk beter. Achteraf gezien heeft dit al te maken gehad met de kanker. Tot gisteren ging het best redelijk met Tender. Afgelopen donderdag kon ze zelfs een wandeling van een uur goed doorstaan. Totaal onverwacht was ze vanmorgen nogal apathisch en we konden aan haar zien, dat ze begon te lijden. Ze wilde ook niet meer eten en drinken. Daarom contact opgenomen met de dierenarts. Het beste wat we voor haar konden doen, was haar in laten slapen.

We missen haar heel erg, maar in ons hart zal ze altijd voortleven. Onze lieve taaie dame. Dag lieve Tender.

   


31 mei 2014

Vandaag mooie resultaten behaald door honden uit de Suncatcher-familie.

McKai (Suncatcher’s Hop into My Heart) werd Beste v/h Ras op het Tollerfestival van de Vereniging voor de NSDTR. Kay-lo (Suncatcher’s Wonder-Worker) behaalde een 2e plaats met Zeer Goed. Beiden stonden ingeschreven in de werkhondenklasse.

Dixon (Suncatcher’s Just In Time) maakte zijn showdebuut in de babyklasse op de show RE in Fontainebleau (Frankrijk). Hij kreeg een eerste plaats met Veelbelovend en werd Beste Baby v/h Ras. Daarna werd hij beste baby van de show.

   

Suncatcher’s Hop into my Heart (McKai)                               Suncatcher’s Just In Time (Dixon)

 

Laatste nieuws